luni, 14 februarie 2011

Prajitura cu crema de ciocolata


Blat:
6 oua,
150 g zahar,
250 g faina,
3 lg iaurt,
2 lg miere,
50 g unt,
1 praf de copt

Crema:
4 galbenusuri,
300 g zahar pudra,
250 g unt,
1 plic ciocolata calda,
rom dupa gust,
4 lg cacao

Sirop:
1 cana apa,
50 g zahar,
2 lg miere,
rom

Ptr.blat: ouala se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam mierea, apoi untul topit, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt; se coace in tava 20/30 si se taie in 2.

Ptr.crema: mixam galbenusurile cu zaharul pudra apoi il punem pe aburi pana se ingroasa;se lasa sa se raceasca;untul il mixam pana devine spumos, apoi adaugam plicul de ciocolata calda, cacao si rom dupa gust, apoi crema de oua pe rand ;amestecam pana devine o crema omogena.

Ptr. sirop: amestecam ingredientele pana se topeste zaharul si mierea

Asamblare: 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat-frisca -ornamente de ciocolata (pudra de cacao).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu