luni, 14 februarie 2011

Tort Kodrit Kadir




Blat:
1 ou,
100 g zahar,
100 ml lapte,
100 ml ulei,
1 lgt praf de copt,
100 g faina,
4 lg cacao,
1 lg ness,
putin rom

Citeste mai mult ... >>>

Crema:
800 ml lapte,
5 oua,
200 g zahar,
esenta vanilie

Caramel:
5 lg zahar

Mod de preparare :
       Caramel: caramelizam zaharul in forma de tort (d=26 cm)  in care vom coace tortul .


       
       Crema: mixam ouale cu zaharul ,apoi adaugam laptele si esenta de vanilie. Rasturnam peste zaharul caramelizat din forma de tort.


       Strecuram prin strecuratoarea de inox ( dar nu este obligatoriu ) .


       Blat: oul il mixam bine, apoi adaugam zaharul, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt, cacao, ness si putin rom.






       Blatul il rasturnam in mijoc, peste crema . Dam la cuptor pentru 30-35 minute.



       Asamblare: caramel - crema - blat.
   

       Lasam tortul sa se raceasca, apoi il rasturnam invers pe un platou.


       Poza primei felii de tort ... :)
 
 

       Poze noi :)





2 comentarii: