joi, 10 februarie 2011

Amandine



Blat :
6 oua,
200 g zahar,
30 ml apa,
30 ml ulei,
20 g cacao,
8 lg faina,
1 lgt praf de copt

Crema :
3 galbenusuri,
150 g zahar pudra,
250 g unt,
3 lg cacao

Sirop :
400 ml apa,
200 g zahar,
2 plic cappuccino ciocolata, rom
3 lg rom

Glazura :
100 g ciocolata,
50 g unt
50 ml frisca

Citeste mai mult ... >>>

       Ptr blat : mixam ouale cu zaharul spuma , adaugam uleiul, apa si la sfarsit incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt; punem compozitia intr-o tava (25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie ptr copt. Dam la copt. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.
       Eu am impartit compozitia in 2 si am copt 2 blaturi .
  



       Ptr.sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si punem rom-ul; lasam sa se raceasca siropul format.



       Ptr.crema : mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam galbenususrile pe rand, apoi cele 3 linguri de cacao; mixam pana devine o crema spumoasa. Din aceasta crema lasam deoparte 3 linguri de crema, iar restul o intindem intre cele 2 blaturi insiropate.






       Ptr.glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si frisca si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc si lasam sa se raceasca .



       Asamblare : 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat; lasam la rece cam 2-3 ore sau de pe o zi pe alta, apoi il taiem patratele la dimensiunile dorite de fiecare; glazura o punem cu lingura pe fiecare amandina, apoi facem motul si formam linii de ciocolata alba pe deasupra. Sau facem liniile de ciocolata alba si apoi asezam cate un mot de crema pe fiecare amandina.






       Pentru liniile de ciocolata alba : punem 1 ciocolata alba rupta bucatele intr-o punga, pe care o tinem in apa fiarta 5 minute; o scaotem apoi din apa si lasam sa se raceasca, dar nu de tot. Taiem un colt mic la punga si decoram.


              Sursa : L.Sava .


2 comentarii: