duminică, 22 mai 2011

Prajitura cu branza de vaci si bezea


Aluat fraged :
80 g unt
80 g zahar
200 g faina
1 ou
1/2 plic praf de copt

Citeste mai mult ... >>>


Umplutura :
3 galbenusuri
1 ou
200 g zahar
100 g ulei
2 plicuri zahar vanilat
500 g branza de vaci
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte

Bezea :
3 albusuri
3 lg zahar

Mod de preparare:
       Aluat : amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat; aluatul il intindem cu degetele in tava (25*35 cm), apoi turnam umplutura.



       Pentru umplutura : mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul treptat ( ca la maioneza ), branza de vaci si laptele amestecat cu budinca de vanilie (1 plic budinca de vanilie de la Dr. Oetker ).




       Aceasta crema care este foarte moale o turnam peste aluatul fraged si dam la cuptor pana se coace.



       Pentru bezea : mixam albusurile tare, punem si zaharul , mixand in continuare pana se dizolva zaharul.



       Acest albus il punem peste prajitura coapta si mai lasam in cuptor prajitura pentru 10 minute.

        





      Se portioneaza dupa ce s-a racit complet. 

3 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult prajiturile cu branza, iar cand sunt acoperite cu bezea...o nebunie! :)
    Duminica placuta, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place prajitura ta. Tava e mare dupa cum se vede, asa ca pot servi chiar doua bucati. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar e foarte buna si eu am o prajitura asemanatoare!

    RăspundețiȘtergere