vineri, 11 noiembrie 2011

Tarta cu ton si mozzarella


Ingrediente :
800 g aluat de foietaj
3 conserve de ton bucati
sare
piper
busuioc uscat (proaspat)
1 ou
250 g mozzarella
0,5 kg rosii cherry

Citeste mai mult

Mod de preparare :
       Pe masa de lucru presaram faina; aluatul de foietaj il lasam la dezghetat, apoi il intindem pe masa cu faina si decupam cu 2 inele de inox (d= 6 cm si d= 8 cm) cosulete ca in imaginea din poza.


        Aceste cosulete le ungem cu oul batut, cu ajutorul unei pensule de silicon si le dam la cuptor pentru 10 minute (pana se umfla putin si arata ca niste cosulete).


       Dupa ce le-am scos din cuptor asezam in fiecare cosult 3 jumatati de rosii cherry, apoi punem sarea, tonul bucati, busuiocul uscat, bucatele de mozzarella si piper. Pentru aceste 6 cosulete am avut nevoie de 9 bucati de rosii cherry, 1 conserva de ton bucati si 4 rondele de mozarella, pe care le-am taiat fasii subtiri. restul ingredientelor le-am folosit la tarta mare.



          Mie mi-au iesit 6 cosulete din 400 g de aluat de foietaj; restul de aluat ramas l-am uns cu ce a ramas din oul batut, am pus cate o bucatica de sunca si bucatele de ceapa verde si le-am copt.  Super bune au iesit.



       Cu cealalta bucata de aluat de foietaj de 400 g am facut o tarta mare si am procedat la fel ca si la cosuletele de mai sus.




   

9 comentarii:

  1. Venit,vazut,servit,plecat.Arata super bune.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce minunatie...stie toata lumea ca eu ador tartele sarate si mai ales aluatul foietaj.Combinatia este excelenta,deci felicitari!
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dragute sunt! Si ce rabdare ai! :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Place!
    Mult de tot!
    Combinatie fix pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Recunosc ca mi-ati facut curios si mi-ati facut pofta. Voi "negocia" cu sotia reteta asta. Adica o ajut oricum ,dar ea e la cura acum si tre sa mai astept...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt pofticiosu' de mai sus... De incercat in loc de ton-conserva zic eu ca ar merge ton-file afumat si inabusit sub mozzarella...mmmmmmmmm

    RăspundețiȘtergere
  7. daca punem ciuperci sau sunca , in loc de ton, ies tot asa de bune ??? in rest arata super !

    RăspundețiȘtergere