luni, 19 septembrie 2011

Tort diplomat



Blat : 
3 oua
4 lg zahar
4 lg faina
3 lg ulei
3 lg apa rece
1 lgt rasa cu praf de copt

Citeste mai mult ... >>>


Crema :
6 oua
7 lg zahar
200 ml lapte
3 plicuri gelatina granule (30 g)
400 ml frisca Hulala
fructe din compot (ananas, mandarine, etc.)
fructe proaspete ( kiwi, portocale, etc.)

Mod de preparare :
       Pentru blat :  mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand uleiul, apa, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (d=26 cm) si dam la cuptor .



        Pentru crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul (cam 10 minute), adaugam apoi laptele treptat si punem cratita pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa compozitia si ajunge de consistenta unei smanatani.



        Cele 3 plicuri de gelatina le hidratam in 100 ml apa rece; dupa 2 minute incorporam gelatina peste crema de oua si amestecam bine. Lasam crema sa se raceasca.

   
        Albusurile le batem spuma tare si le adaugam peste crema de oua racita, amestecand cu o lingura de jos in sus.


       Frisca o mixam si pe ea pana se intareste si o adaugam la compozitia de mai sus, amestecand cu lingura , de jos in sus.

          Tava rotunda de tort o trecem printr-un jet de apa rece, o tapetam cu o folie alimentara, apoi asezam fructele care ne plac , turnam jumatate din crema, apoi inca un rand de fructe si restul de crema , iar la final asezam blatul.





       Punem tortul la frigider pentru circa 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi rasturnam tortul pe un platou , luam cu grija folia alimentara jos si putem taia tortul diplomat.


     
         Absolut delicios ! :)

5 comentarii:

  1. Place...mult, muuuult de tot! Si imi place ca ai facut blat, nu ai cumparat piscoate ;) :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca este cel mai bun tort posibil... nu are cum sa nu iti placa tortul diplomat... multumim pentru reteta

    RăspundețiȘtergere