joi, 15 septembrie 2011

Conopida cu smantana la cuptor


Ingrediente :
1 conopida (1,5 kg)
400 ml smantana
2 oua
sare
3 lg unt
4 lg pesmet
piper (optional)

Mod de preparare :
       Spalam conopida, apoi o desfacem buchetele si o punem in oala cu apa clocotita ; adaugam sare si o lasam sa fiarba (atentie sa nu se zdrobeasca).Dupa ce a fiert, o strecuram de apa .


       Luam o cratita sau un vas de yena, o tava etc si o ungem cu 2 lg de unt; presaram 2 lg pesmet si asezam buchetelele de conopida fiarta. Deasupra turnam amestecul de oua batute cu smantana si sare, si lingura de unt ramasa deasupra, apoi presaram cele 2 lg pesmet ramase si dam la cuptor tava.





       Servim cu smantana deasupra si putin piper in cazul meu.
       Sa aveti o zi superba ! :)

6 comentarii:

  1. Musai sa fac si eu ca azi mi-ati facut pofta cu conopida, care mai de care mai apetisanta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate! Imi place mult conopida! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. gand la gand ca sa spun asa... amandoua am pus azi conopida la cuptor. Pup

    RăspundețiȘtergere