joi, 15 septembrie 2011

Conopida cu smantana la cuptor


Ingrediente :
1 conopida (1,5 kg)
400 ml smantana
2 oua
sare
3 lg unt
4 lg pesmet
piper (optional)

Mod de preparare :
       Spalam conopida, apoi o desfacem buchetele si o punem in oala cu apa clocotita ; adaugam sare si o lasam sa fiarba (atentie sa nu se zdrobeasca).Dupa ce a fiert, o strecuram de apa .


       Luam o cratita sau un vas de yena, o tava etc si o ungem cu 2 lg de unt; presaram 2 lg pesmet si asezam buchetelele de conopida fiarta. Deasupra turnam amestecul de oua batute cu smantana si sare, si lingura de unt ramasa deasupra, apoi presaram cele 2 lg pesmet ramase si dam la cuptor tava.





       Servim cu smantana deasupra si putin piper in cazul meu.
       Sa aveti o zi superba ! :)

4 comentarii: