duminică, 29 ianuarie 2012

Somloi Galusca


Blat vanilie : 3 oua,
4 lg zahar,
un varf cutit de sare,
1 lg apa fiarta,
4 lg faina,
1/2 lgt praf de copt,
1 lgt esenta de vanilie

Citeste mai mult ... >>>


Blat cacao : 3 oua,
4 lg zahar,
un varf cutit de sare,
1 lg apa fiarta,
3 lg faina,
1 lg cacao,
1/2 lgt praf de copt

Blat nuca : 3 oua,
4 lg zahar,
un varf cutit de sare,
1 lg apa fiarta,
2 lg faina,
2 lg nuci macinate,
1/2 lgt praf de copt

Sirop : 100 ml apa,
80 g zahar,
2 lg rom

Crema :4 oua,
800 ml lapte,
300 g zahar,
150 g faina,
esenta vanilie,
nuci macinate,
100 g stafide

Decor : 200 ml frisca,
sos de ciocolata (Nesquik)     


Mod de preparare :
       Pentru blat de vanilie :  mixam ouale cu praful de sare si zaharul, pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam apa fiarta, faina amestecata cu praful de copt, iar la final esenta de vanilie.Intindem in tava (23*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 15 minute.




       Pentru blatul de cacao : mixam ouale cu sarea si zaharul, apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Dam la copt pentru 15 minute.




       Pentru blatul de nuca : mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.Dam la cuptor in tava pentru 15 minute.




       Pentru sirop : intr-un ibric punem apa cu zaharul. Punem pe foc si amestecam din cand in cand,apoi lasam sa fiarba pentru 5 minute; dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul. lasam sa se raceasca.

       Pentru crema : intr-o cratita punem 600 ml lapte si 200 g zahar sa dea in clocot. Cele 4 albusuri le batem spuma tare cu 100 g zahar si esenta de vanilie; lasam deoparte.


       Separat amestecam faina cu 200 ml lapte ramas, adaugam cele 4 galbenusuri pe rand, amestecand pentru omogenizare.



        Peste aceste galbenusuri turnam in fir subtire laptele firbinte si amestecam repede ca sa nu se formeze cocoloase.

        Luam de pe foc si imediat, asa fierbinte amestecam albusurile cu crema de galbenusuri.


        Lasam putin sa se racoreasca crema si apoi putem sa o intindem pe cele 3 foi.

Asamblare : blat de vanilie- sirop-1/2 crema - presaram nuci macinate
          blat cacao - sirop- 1/3 crema - presaram nuci macinate
          blat de nuca - sirop - 1/3 crema - nuci macinate-stafide-pudra de cacao
          frisca batuta spuma tare
           sos de ciocolata




         Sursa mea : Ina .

9 comentarii: