sâmbătă, 29 iunie 2013

Prajitura Valurile Dunarii


Blat :
200 g unt
190 g zahar
4 oua
esenta de vanilie
120 ml lapte
300 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao+ 1 lg lapte


350 g visine proaspete
1/2 lg faina

Crema :
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
6 lg zahar
250 g unt

Glazura :
200 g ciocolata
50 g unt
5 lg lapte

Mod de preparare :
       Blat : mixam spuma untul cu zaharul, adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, esenta de vanilie, apoi alternam faina amestecata cu praful de copt si laptele.




       Jumatate din compozitie o intindem intr-o forma (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. In jumatatea ramasa incorporam 2 lg cacao si 1 lg lapte si apoi o intindem peste compozitia din tava. Peste asezam din loc in loc visinele spalate, curatate de samburi si pudrate cu putina faina.




       Dam prajitura la cuptor pentru circa 25-30 minute.

       Crema : pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosind cantitatea de lapte din reteta noastra. Lasam budinca sa se raceasca. Untul il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita. Omogenizam si intindem crema peste blatul copt si racit.
       Cine doreste mai putina crema , va injumatati cantitatile. (adica : 1 plic budinca de vanilie, 300 ml lapte, 3 lg zahar, 125 g unt)


       Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe foc mic . Amestecam pana se omogenizeaza , lasam putin sa se racoreasca si intindem glazura peste crema.
       Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi putem taia si servi.
 


 Spor la incercat reteta  ! 


Sursa :)




12 comentarii:

  1. Grozava praji ... am testat-o si chiar mi-a placut
    Este pe blogul Sarei (culorile din farfurie)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere, ma bucur ca ti-a placut. Si o rugaminte... fara sa te superi. Daca tot vrei sa specifici sursa, specifica ori Sara & Miki, ori Culorile din farfurie, ca un cuvant cu numele de "sursa" nu spune nimic. Multumesc, te pup si o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte bine arata...trebuie incercata cat mai repede ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Putem folosi vişine din compot?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna tare si eu am facut-o !! Place place!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am făcut-o şi pe ea, a ieşit perfectă!

    RăspundețiȘtergere