sâmbătă, 18 februarie 2012

Cinnamon rolls


Aluat :
500 g faina
20 g drojdie proaspata
60 g zahar
1 lgt miere
60 unt topit si racit
250 ml lapte caldut
1 ou
1 lgt esenta de vanilie
un praf de sare

Umplutura :
150 unt moale
100 g zahar
1 lgt scortisoara

Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare :
       Aluat : 
       Pregatim maia-ua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute.
       Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si lasam la dospit 1 ora.



       Dupa 1 ora de dospit, aluatul s-a dublat .


Pentru umplutura : amestecam ingredientele.



       Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului si pe el intindem umplutura.


       Rulam aluatul pe lungime si apoik, cu ajutorul unui fir de ata taiem rolurile astfel : trecem firul de ata sub rol, cam la 2 cm , apoi tragem in sens opus firele,ca si cum am face un nod.


       Asezam roluril intr-o tava unsa cu putin ulei si hartie pentru copt si le lasam mai 20 de minute .


       Dupa 20 de minute :


       Dam la cuptorul preaincalzit pentru 15 minute sau pana cand vedeti ca se rumenesc putin .





       Cinnamon rolls sunt excelente atat calde cat si reci. leputeti servi langa o ceasca de cafea, sau cappucino, ciocolata calda sau ceai. Super pufoase.






       Sursa mea : Laura Adamache .

7 comentarii: