luni, 4 februarie 2013

Chec din albusuri cu cocos



Ingrediente :
4 albusuri
200 g zahar
50 g unt moale
150 g faina
1 lgt praf de copt (5 g)
50 g ciocolata alba topita
50 ml lapte
50 g cocos

Citeste mai mult ... >>>

Decor :
50 g ciocolata alba
30 g cocos

Mod de preparare :
       Mixam spuma albusurile, adaugam apoi 80 g zahar, mixand pana se topeste zaharul.
       Separat, mixam untul moale de la temperatura camerei cu 120 g zahar, apoi il adaugam peste albusurile spuma. Mixam in continuare pana se topeste tot zaharul.

 
       Adaugam faina amestecata cu praful de copt, ciocolata alba topita (pe aburi), laptele si nuca de cocos.





       Compozitia obtinuta o rasturnam intr-o forma de chec (30*10 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu pana se rumeneste deasupra (circa 30 minute)  .



       Decor : dupa ce s-a racit checul, il ungem deasupra cu ciocolata topita (pe aburi) si presaram nuca de cocos.

 
       Lasam putin la rece si putem servi .




 Multumesc Cristina pentru reteta ! Este super bun, pufos ce mai : DELICIOS checul !

3 comentarii:

  1. Mmm ce bine arata! M-as infrupta toata ziua din checul acesta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat!!! Mi-ai facut pofta, noroc ca mai am niste albusuri in congelator... Te pup, Mirela!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si eu checul asta! nici nu mai stiu unde l-am gasit, in orice caz nu era pe site-ul tau. A iesit foarte bun, chiar am niste albusuri prin congelator, cred ca o sa le folosesc curand, ca tare mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere