marți, 4 iunie 2013

Tort cu cocos si capsuni




Blat :
250 g unt
250 g zahar
6 oua
400 g faina
100 g cocos
1 plic praf de copt
5 lg lapte (sau lapte de cocos)

Citeste mai mult ... >>>

Crema :
250 g ciocolata alba
100 g ciocolata cu lapte
500 ml smantana pentru frisca

Sirop :
300 ml apa
4 lg zahar
70 ml lichior de cocos

gem de capsuni

Decor :
200 ml frisca
500 g capsuni

Mod de preparare :
       Blat : intr-un castron mixam untul putin, adaugam apoi zaharul (eu am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie), mixand cateva minute. Adaugam cate un ou pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. La final incorporam 5 linguri lapte de cocos (sau lapte ).




       Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma rotunda de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru circa 40 minute, la foc mediu.



        Lasam blatul sa se raceasca, apoil il scoatem din forma si il taiem pe doua niveluri. Obtinem 3 blaturi .

       Sirop : fierbem apa cu zaharul timp de 5 minute, dam de pe foc, lasam sa se racoreasca , apoi adaugam lichiorul de cocos (eu am folosit lichior Pina Colada ). Lasam siropul sa se raceasca .

       Crema : smantana pentru frisca o mixam spuma. Peste ea turnam cate o lingura din ciocolata topita si racorita, mixand la viteza mica. La sfarsit adaugam si ciocolata cu lapte taiata bucatele mici.



       Asamblare : blat insiropat - gem de capsuni - 1/3 crema - blat insiropat - gem de capsuni- 1/3 crema - blat insiropat - 1/3 crema.



       Dam la frigider pentru circa 30 minute.

       Decor : imbracam tortul in frisca batuta spuma, iar deasupra decoram cu bucatele de capsuni.








 Pofta buna !
 Un tort absolut delicios ! Spor la incercat ! :)



       Sursa de inspiratie




2 comentarii: