miercuri, 26 iunie 2013

Prajitura Bounty Bars


Blat :
125 g unt
100 g zahar
3 oua
3 lg lapte
200 g faina
2 lg cacao
1 lgt cu varf praf de copt


Crema :
300 ml lapte
3 lg rase gris
100 g unt
100 g zahar
100 g cocos

Sirop :
3 lg zahar
100 ml lapte

Glazura :
200 g ciocolata
50 g unt
4 lg lapte

Mod de preparare :
       Blat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi treptat ouale si laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam si intindem compozitia intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se coace.





     
       Sirop : caramelizam cele 3 linguri de zahar, apoi stingem cu laptele si lasam pe foc cateva minute pana se topeste zaharul . Lasam siropul sa se raceasca, apoi cu el insiropam blatul.


       Crema : intr-o craticioara, punem laptele, zaharul, untul si gris-ul, pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Turnam crema fierbinte peste blatul insiropat.


       Glazura : toate ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza .


       Aceasta o intindem peste crema si dam prajitura la frigider petru 3 ore.





      O minunatie de prajitura ! :) 
Pofta buna





5 comentarii:

  1. http://detoatepentrumarisimici.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Prajitura asta imi face cu ochiul de mult , dar ma tot invart in jurul cozii si nu o fac , nu stiu de ce ma "tem" de ea. Poate sper sa cada vreo bucata de la altcineva :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Una din preferatele mele !!! Super buna!!
    te pup!!

    RăspundețiȘtergere