Blat :
3 oua mari
80 g zahar
100 g faina
Citeste mai mult ... >>>
150 ml cafea indulcita (sau cappuccino)
Crema :
250 ml frisca lichida
160 g zahar pudra
350 g branza de vaci (sau ricotta, mascarpone)
100 g migdale bucatele prajite
90 g ciocolata neagra
Jeleu fructe :
450 g fructe de padure
100 g zahar pudra
1 plic gelatina granulata (10 g)
Mod de preparare :
Blat : mixam ouale cu zaharul spuma, apoi adaugam faina. Compozitia obtinuta o intindem intr-o forma de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru circa 15 minute.
Dupa ce blatul s-a racit il insiropam cu 150 ml cafea indulcita sau cappuccino.
Crema : mixam frisca lichida pana devine spuma. Peste ea adaugam branza de vaci amestecata cu zaharul pudra .Pentru a obtine o crema de branza mai fina putem folosi mixerul vertical.
Din crema obtinuta luam 3 linguri pline si le amestecam cu bucati de migdale prajite si racite.
Crema aceasta alba o intindem peste baltul insiropat cu cafea.
In restul de crema de branza ramas punem ciocolata topita si racorita.
Crema cu ciocolata o intindem peste crema cu migdale. Dam la frigider pana pregatim jeleul de fructe.
Jeleu de fructe : mixam cu mixerul vertical ,zaharul pudra cu fructele de padure.
Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe. Peste fructele terciuite adaugam gelatina topita si omogenizam. Turnam peste crema acest jeleu si dam tortul la frigider pentru minim 3 ore.
Super delicioasa si racoritoare!Bravo!
RăspundețiȘtergereVai de capu` meu cum arata... O combinatie delicioasa!!!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata tortul!!!
RăspundețiȘtergere