vineri, 21 iunie 2013

Prajitura cu cirese si bezea


Aluat :
250 g faina
3 galbenusuri
80 g unt topit si racorit
4 g drojdie uscata (sau 12 g drojdie proaspata )
1/4 lgt rasa sare
2 lgt zahar
120 ml lapte caldut




Umplutura :
1 kg cirese negre
1-2 lg gris

Bezea :
3 albusuri
180 g zahar

Mod de preparare :
       Aluat : cernem faina intr-un castron. Peste ea punem  celelalte ingrediente si framantam un aluat potrivit, pe care apoi il lasam la dospit pentru 1 ora.




       Aluatul il intindem intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm). Peste el presaram grisul, iar peste gris asezam ciresele negre fara samburi. Lasam sa creasca pentru circa 30 minute, apoi dam tava la cuptor , pentru 15-20 (trebuie sa coacem prajitura pe treisferturi).


       Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se topeste zaharul. Aceasta bezea o intindem peste ciresele negre.


       Dam din nou prajitura la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand bezeau este coapta).


       Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem felia.



       Reteta am luat-o din caietul cu retete al mamei mele .

Spor la incercat ! :) 

3 comentarii: