Aluat :
250 g faina
3 galbenusuri
80 g unt topit si racorit
4 g drojdie uscata (sau 12 g drojdie proaspata )
1/4 lgt rasa sare
2 lgt zahar
120 ml lapte caldut
Umplutura :
1 kg cirese negre
1-2 lg gris
Bezea :
3 albusuri
180 g zahar
Mod de preparare :
Aluat : cernem faina intr-un castron. Peste ea punem celelalte ingrediente si framantam un aluat potrivit, pe care apoi il lasam la dospit pentru 1 ora.
Aluatul il intindem intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm). Peste el presaram grisul, iar peste gris asezam ciresele negre fara samburi. Lasam sa creasca pentru circa 30 minute, apoi dam tava la cuptor , pentru 15-20 (trebuie sa coacem prajitura pe treisferturi).
Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se topeste zaharul. Aceasta bezea o intindem peste ciresele negre.
Dam din nou prajitura la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand bezeau este coapta).
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem felia.
Reteta am luat-o din caietul cu retete al mamei mele .
Spor la incercat ! :)
Ce mult imi place!!
RăspundețiȘtergereO deliciosenie de prajitura!!
RăspundețiȘtergerePup
delicioasa!!!
RăspundețiȘtergere