luni, 25 aprilie 2011

Prajitura "Furtuna in desert"


Blat 1 :
6 oua
200 g zahar
4 lg apa clocotita
150 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao

Citeste mai mult ... >>>


Blat 2 :
5 albusuri
200 g zahar
3 lg faina
250 g nuca prajita si taiata

Crema 1 :
5 galbenusuri
200 g zahar
300 g unt

Crema 2 :
350 ml lapte
1 plic praf de budinca de vanilie
3 lg zahar
3 plicuri zahar vanilat

Glazura :
100 ciocolata cu lapte milka
1 lg unt
2 lg lapte

Mod de preparare :

       Pentru blat 1 : mixam ouale cu zaharul pana isi dublesc volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute.Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.





        Pentru blat 2 : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25*39cm).





       Pentru crema 1 : mixam galbenusurile cu zaharul pe aburi pana obtinem o crema pe care o lasam sa se raceasca; intre timp mixam spuma untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri.


        Pentru crema 2 : fierbem o budinca de vanilie in mod normal pe care o lasam sa se raceasca.
       Cele doua creme le amestecam.


           Pentru glazura : pe aburi topim ciocolata cu untul si cu laptele si amestecam pana se omogenizeaza ; lasam putin sa se racoreasca si turnam deasupra pe prajitura.


         Asamblare : 1/2 blat 1- 1/2 crema-blat 2- 1/2 crema-1/2 blat 1-glazura.







    Suuuper buna prajitura :).



       Sursa mea : tusa Cheta de la Sibiu :)

4 comentarii:

  1. Hristos a Inviat! Te asteapta la mine pe blog un premiu...te astept sa il ridici...

    RăspundețiȘtergere
  2. mmm...ce prajiturica delicioasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte buna ,o recomand cu incredere,delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca este super gustoasa ...o fac si eu cat de curand! Te astept si pe blogul meu: http://preparatedevis.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere