Blat:
1 ou
200 g zahar
50 g margarina
2 lg miere
200 ml lapte
300 g faina
1/2 lgt bicarbonat
Glazura :
250 g zahar
250 g margarina (unt)
4 lg lapte
50 g cacao
3 lg rom
200 g cocos
Mod de preparare :
Mixam intr-un castron oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite, adaugam laptele, faina iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
Tapetam o tava cu hartie de copt (25*35cm) si turnam compozitia .
Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patratele.
Pregatim glazura astfel : intr-o craticioara punem zaharul, margarina, laptele, cacaoua si le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si punem rom-ul .Daca cumva raman cocoloase de cacao, strecuram glazura printr-o sita de inox.
Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi o tavalim prin nuca de cocos.
imi place prajitura asta,dar o prefer cu nuca de-a noastra, nu din cea de cocos! :) !
RăspundețiȘtergerePaste Fericit !!
RăspundețiȘtergerePaste fericit! mimmi :)
RăspundețiȘtergereprajitura mea preferata!!!! cea mai buna - extraordinara atunci cand e intarita glazura si e putin crocanta!!!iarna merge cel mai bine:)!!
RăspundețiȘtergereCraciun Fericit!
Foarte buna.Imi place mult prajitura asta, de cand am descoperit reteta!
RăspundețiȘtergere