Aluat :
250 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g)
sare
piper
125 g unt topit
1 ou
1 ardei kapia rosu
100 g branza de burduf
200 g pastrama de pui
250 ml smantana (24% grasime)
Uns deasupra :
1 ou
ulei pentru uns forma de briosa
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata, apoi adaugam celelalte ingrediente : oul, ardeiul taiat bucatele mici, pastrama taiata si ea bucatelwe mici, branza de burduf trecuta prin razatoarea mica, smantana, sarea, piperul si untul topit si racorit.
Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop, apoi il asezam intr-o forma de briosa mare, pe care am uns-o cu putin ulei . Deasupra ungem cu oul batut (eu am pus cam 2/3 din ou) si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra .
Acoperim cu un prosop curat briosa scoasa din cuptor, cam 20 minute. Servim langa o salata de cruditati sau fiecare cum doreste.
Pofta buna ! :)
ce buna trebuie sa fie..
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult branza de burduf. Cred ca e foarte gustoasa in aceasta combinatie.
RăspundețiȘtergereSimona trebuie sa o incerci :)
RăspundețiȘtergereEste foarte foarte gustoasa !
Foarte frumos arata, iar ardeiul kapia i-a dat culoare!
RăspundețiȘtergereFaina treaba asta cu briosa sarata, imi place mult!
RăspundețiȘtergereMersi :)
RăspundețiȘtergere