Foi :
300 g untura mare (osanza)
100 g faina
Citeste mai mult ... >>>
400 g faina
1 ou
1 lg otet
1 lg ulei
1 lg zahar
un praf de sare
200-250 ml apa calduta
Crema :
8 oua
800 ml lapte
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
50 g faina
50 g unt moale (optional)
Decor :
2-3 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Foi : Prima data framantam osanza cu faina. Impartim compozitia in 3 parti.
Cele 400 g faina le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de lucrat.(circa 30 minute se framanta)
Cu sucitorul, intindem aluatul foarte subtire. Il ungem cu o treime din prima compozitie si il impaturim astfel : se sus spre mijloc, de jos in sus, de la dreapta spre mijloc si de la stanga spre dreapta. Dam la rece pentru 15 minute si repetam de inca 2 ori, respectand ordinea la impaturire (sus, jos, dreapta, stanga) - simplu.
Dupa fiecare impaturire dam la rece pentru 15 minute.
Aluatul il impartim in 4 si intindem 4 foi (25*35 cm) sau puteti imparti aluatul in 2 si coace foi mai mari.
Coacem pe fundul tavii.
Crema : galbenusurile le mixam spuma cu 100 g zahar, faina amestecata cu laptele rece. Fierbem pe aburi pana se ingroasa crema.
Albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar ramas si zaharul vanilat; le rasturnam peste crema de oua fierbinte si omogenizam, cu grija, de cateva ori. Lasam crema sa se raceasca, apoi o amestecam cu untul moale de la temperatura camerei. (Data viitoare cred ca voi pune chiar 200 g unt).
Asa are mama reteta veche - crema fara unt.
Crema o impartim in 2 si umplem foile cu ea. Deasupra presaram zahar pudra.
Delicioasa !!! :) Va poftesc sa incercati reteta !
ce minunatie! bravo!
RăspundețiȘtergereEste printre preferate! Un premiu va asteapta la mine!!
RăspundețiȘtergereTare mult ne place prajitura asta!
RăspundețiȘtergereSuper, chiar o salvez pentru ca nu am facut niciodata!
RăspundețiȘtergereLa munti ani pe 2013, iar cremsitul a iesit foarte bine !
RăspundețiȘtergeredelicios...
RăspundețiȘtergereBuna seara :)
RăspundețiȘtergereprajitura arata foarte bine .. voiam sa stiu insa unde pot gasi osanza in Bucuresti?
Multumesc frumos!