Blat :
4 oua
6 lg zahar
2 lg cacao
10 lg apa rece
4 lg faina
Crema :
500 g branza de vaci
5 lg zahar
200 g unt
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
2 galbenusuri de ou
50 g stafide
Glazura :
2 albusuri
2 lg zahar
Decor :
ciocolata rasa
Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu zaharul, pana se albesc, adaugam apoi pudra de cacao, cele 10 linguri de apa rece, pe rand, mixand bine dupa fiecare, iar la final faina.
Separat mixam spuma albusurile si le adaugam peste compozitia de cacao. Omogenizam cu ajutorul unei linguri din lemn, cu miscari circulare, de jos in sus, de cateva ori . Blatul il turnam in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor pentru 15 minute (pana cand este aproape copt ).
Crema : mixam branza de vaci cu zaharul, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat), cele 2 galbenusuri, iar la final stafidele (eu nu le-am pus in crema) .Crema o intindem peste blatul scos din cuptor si dam din nou la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu .
Glazura : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste si bezeau se intareste. O intindem peste crema scoasa din cuptor si dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute, la foc mediu.
Decor : imediat cum am scos prajitura din cuptor, radem ciocolata deasupra (eu am presarat bombonele de ciocolata de 2 feluri). Lasam prajitura sa se raceasca, apoi putem taia si servi.
Reteta o am din caietul vechi cu retete al mamei mele :)
Un desert inedit!:)
RăspundețiȘtergereMinunata... pup!
RăspundețiȘtergereTot cautam malaiul in reteta :))))
RăspundețiȘtergereImi place reteta, dar tot nu inteleg de ce se numeste asa :P
Pupici
Idem Delicious ... =)) , chiar asa , de ce i-ai dat acest nume ,Mirela ?
RăspundețiȘtergereReteta este din caietul vechi al mamei mele si "malai" se spune la blat in Campia Banatului. Adevarul este ca m-am gandit sa-i spun altfel, dar pana la urma am renuntat si am pastrat denumirea originala :)
RăspundețiȘtergereExcelenta prajitura. Si eu m-am intrebat de ce i-ai dat acest nume.
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!! Retetele din caietele mamei/bunicii sunt cele mai bune!!!
RăspundețiȘtergereCe buna trebuie sa fie..Mmmm!!
RăspundețiȘtergere