marți, 21 februarie 2012

Turtite simple






Ingrediente :
600 g faina
25 g drojdie proaspata
1 lgt rasa sare
1 lgt zahar
6 lg ulei de masline
300 ml lapte caldut (sau apa calduta)

Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare : 
       Maia: amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte caldut si lasam la dospit 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, uleiul de masline, maia-ua si laptele caldut (sau apa calduta) treptat.


       Framantam bine aluatul si lasam la dospit 1 ora.



       Rasturnam aluatul pe masa pe care am presarat faina si il impartim in 2. Fiecare parte o facem sul si din el taiem, cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, rondele, pe care le intindem cu mainile si le asezam intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic. Daca focul e prea mare, riscam sa se arda.
       Eu am facut si cateva turtite cu telemea.









       Simple, hranitoare si foarte sanatoase. Fiecare le poate servi cum doreste : cu o cana cu lapte, cu miere , cu telemea si castraveti etc.



Trebuie sa le incercati neaparat ! Pofta buna !

6 comentarii: