Ingrediente :
600 g faina
25 g drojdie proaspata
1 lgt rasa sare
1 lgt zahar
6 lg ulei de masline
300 ml lapte caldut (sau apa calduta)
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare :
Maia: amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte caldut si lasam la dospit 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, uleiul de masline, maia-ua si laptele caldut (sau apa calduta) treptat.
Framantam bine aluatul si lasam la dospit 1 ora.
Rasturnam aluatul pe masa pe care am presarat faina si il impartim in 2. Fiecare parte o facem sul si din el taiem, cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, rondele, pe care le intindem cu mainile si le asezam intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic. Daca focul e prea mare, riscam sa se arda.
Eu am facut si cateva turtite cu telemea.
Simple, hranitoare si foarte sanatoase. Fiecare le poate servi cum doreste : cu o cana cu lapte, cu miere , cu telemea si castraveti etc.
Trebuie sa le incercati neaparat ! Pofta buna !
Delicioase!!!!!!!
RăspundețiȘtergereImi plac turtitele de casa!!!Buuune tare!Pup!
RăspundețiȘtergereinteresante!!imi plac!!
RăspundețiȘtergereMai mereu fac.Imi place cum miroase in casa de la ele.te pup!
RăspundețiȘtergereImi plac turtitele! yammy
RăspundețiȘtergereWow cat de bine arata turtitele!
RăspundețiȘtergere