joi, 25 iulie 2013

Cheesecake cu afine


Crusta :
250 g biscuiti de ciocolata BelVitaStart
120 g unt

Citeste mai mult ... >>>

Umplutura :
500 g branza de vaci
3 oua
coaja rasa de la 1 lamaie
2 lg zeama de lamaie
200 g zahar pudra
1 lg gris
2 lg gem de afine
200 g afine proaspete

Mod de preparare :
       Crusta : macinam biscuitii si apoi ii amestecam cu untul moale de la temperatura camerei. In forma rotunda (d=22 cm) tapetata cu hartie de copt , intindem crusta si o nivelam cu ajutorul unei linguri.



       Umplutura : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, branza de vaci, grisul iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. 




       Omogenizam cu ajutorul unei linguri, apoi intindem peste crusta jumatate din crema. Peste ea asezam afinele spalate amestecate cu gemul de afine, apoi restul de crema .



       Dam la cuptor, la foc mediu, timp de 35 minute sau pana cand vedem ca s-a rumenit usor deasupra.


       Lasam cheesecake-ul sa se raceasca in forma, apoi il scoatem si il putem servi.






Pofta buna ! :)



4 comentarii:

  1. Mmm ce avem noi aici!! Ceva bun!!!! Arata minunat , as devora tot de acolo! :) O zi minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ma primesti si pe mine in blogrollul tau? o voi face si eu cu mare drag, daca esti de acord!

    RăspundețiȘtergere