duminică, 14 iulie 2013

Zambet de soare


Foaie alba :
300 g faina
1/2 plic praf de copt
100 g zahar pudra
125 g unt
1 galbenus
coaja rasa de la 1/2 lamaie
4-5 lg lapte
Foaie maro :
300 g faina
1/2 plic praf de copt
100 g zahar pudra
125 g unt
1 ou
coaja rasa de la 1/2 lamaie
4-5 lg lapte
2 lg cacao

Umplutura :
500 g branza de vaci
1 plic budinca de vanilie
100 g zahar pudra
1 ou
1 albus
5 lg lapte
1 lg esenta de vanilie

piersici din compot

Decor :
2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :
       Foaie alba : intr-un castron amestecam toate ingredientele si le framantam purin, pana formam un aluat. Acest aluat il adunam sub forma unei bile si il dam la frigider pentru circa 1 ora.
       
       Foaie maro : framantam toate ingredientele putin, formam o bila si o dam la frigider pentru 1 ora.

       Umplutura : toate ingredientele le mixam bine. Eu am folosit blenderul vertical pentru a obtine o umplutura mai fina.

       Asamblare: intr-o forma (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul maro. Peste el intindem umplutura, iar peste umplutura asezam jumatati de piersici din compot (1 borcan mare de compot este la fix).



       Foaia alba o intindem cu sucitorul pe o folie alimentara, apoi o asezam peste umplutura din tava.



       Luam folia alimentara jos, cu grija, apoi intepam cu furculita aluatul alb, din loc in loc si dam la cuptor pentru circa 30-40 minute.


       Lasam prajiturica sa se raceasca, apoi presaram pe ea zahar pudra cu aroma de vanilie, taiem si servim.




       Reteta am gasit-o in revista Secretele bucatariei. 

6 comentarii: