Ingrediente :
6 ciocanele de pui
4 lg faina
sare
piper
5 catei de usturoi
4 lg ulei
apa
nucsoara (optional)
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare :
Intr-o oala punem ciocanelele sa fiarba in apa cu sare, timp de 15 minute. Scoatem ciocanelele si le asezam pe un prosop de hartie.
Intr-o cratita incingem ulei si in el asezam cu grija ciocanele sterse de apa. Le lasam la prajit in cratita , pana se rumenesc putin. Le intoarcem din cand in cand ca sa nu se prinda de cratita.
Scoatem ciocanelel (din nou) din cratita si le lasam pe o farfurie. In uleiul din tigaie punem 4 linguri de faina.
Amestecam, apoi stingem cu apa in care au fiert ciocanelele, treptat, pentru a nu se forma cocoloase.
Adaugam ciocanelele rumenite putin si mai lasam pe foc, timp de 10 minute.
Asezonam cu piper si sare (daca este nevoie) si cine doreste nucsoara macinata. La sfarsit , dupa ce stingem focul, punem usturoiul trecut prin presa.(5 catei de usturoi am pus eu) .
Servim langa o portie de mamaliguta cu smantana ( sau fara ).
Pofta buna ! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu