miercuri, 20 februarie 2013

Prajitura cu mac


Aluat :
250 g unt
250 g zahar
8 galbenusuri
250 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
1 lg apa rece
1 lamaie
Citeste mai mult ... >>>

5 lg gem de caise

Crema :
250 g zahar
250 g mac
5 lg faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
8 albusuri

Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, apa rece, zeama de la 1 lamaie medie si coaja rasa de lamaie.






       Aluatul obtinut il intindem cu lingura intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.


       Peste aluat intindem gemul de caise (eu am pus dulceata de visine... asta am avut).


       Crema : intr-un castron amestecam zaharul, macul, faina si praful de copt. Albusurile le mixam spuma si le amestecam cu ingredientele uscate. Omogenizam cu o lingura si intindem peste gemul de caise (la mine, peste dulceata de visine).




       Dam prajitura la cuptor (cuptorul trebuie pornit cu 30 minute mai devreme), la foc potrivit, pentru circa 30 minute. O lasam sa se raceasca in tava si apoi o taiem  .




       

       Reteta o am de la matusa mea din Sibiu, tusa Cheta, careia din nou trebuie sa-i multumesc pentru aceasta reteta delicioasa :) Tot de la ea urmeaza multe retete !


9 comentarii:

  1. super reteta! felicitari! ma primesti si pe mine in blogrollul tau? eu o voi face cu mare drag, daca esti si tu de acord!

    RăspundețiȘtergere
  2. La un desert asa de apetisant nu as lipsi...

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine, cred ca si gustul e pe masura :)

    RăspundețiȘtergere
  4. sincer arata foarte bine si astept restul retetelor de la matusa cu mare interes

    RăspundețiȘtergere
  5. O frumusete si-o bunatate de prajitura ai facut iar!! Trebuie sa dau eu iama odata si-odata in ele... :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos arata, de buna nu mai zic.Mare pofta mi-ai facut.

    RăspundețiȘtergere