vineri, 8 februarie 2013

Estonian Kringel


Aluat :
300 g faina
15 g drojdie proaspata
un praf de sare
30 g unt topit
1 galbenus
1 lgt zahar
120 ml lapte caldut

Citeste mai mult ... >>>

Crema :
50 g unt
6 lgt zahar
2 lgt scortisoara

Mod de preparare :
       Aluat : pregatim maia : drojdia o frecam cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina, cat sa obtinem consistenta unei smantani. Lasam la crescut 15 minute.
       Intr-un castron cernem faina, adaugam maia si restul ingredientelor. Framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen (eu am framantat cam 10 minute). Lasam aluatul la dospit pentru 1 ora.





       Crema : amestecam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si scortisoara.


       Aluatul il rasturnam pe masa , il framantam putin cat sa scoatem aerul din el si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o ungem cu 3/4 din crema.


       Rulam , apoi taiem pe lungime, avand grija ca un capat sa il lasam intact. Impletim in 2, avand grija ca partea cu crema sa ramana in exterior.




       Capetele le adunam si obtinem un fel de coroana :) pe care o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu restul de crema, lasam la dospit inca 15 minute, apoi dam la cuptor pana se rumeneste.








       Estonian kringel este atat de bun, incat s-a papat imediat :) 

3 comentarii: