6 lg zahar
Umplutura :
5 mere
3 lg zeama de lamaie
2 lg unt
4 lg nuci macinate
2 lg gem de caise
3 lg zahar
1 lgt cacao
1 plic zahar vanilat
1 lg rom
Citeste mai mult ... >>>
1 lgt scortisoara
1 plic zahar vanilat
Blat :
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
4 lg ulei
esenta de vanilie
Decor :
200 ml frisca lichida
200 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra
bombonele pentru decorat
Mod de preparare :
Intr-o cratita (d=22 cm) caramelizam 6 lg zahar. Rotim cratita circular pentru a se prinde de peretii ei zaharul topit, sub jet de apa rece de la robinet.
Curatam merele de coaja si de samburii din interior, avand grija ca merele sa ramana intregi. Dupa ce am curatat toate merele, le stropim cu zeama de lamaie.
Umplutura : amestecam gemul de caise, nucile macinate, cacao, rom, zahar si zahar vanilat.
Cu aceasta crema umplem merele, care apoi le asezam in forma de copt. Peste merele umplute presaram zaharul vanilat, pudra de scortisoara si bucatele de unt. Dam la cuptor pentru 30 minute.
Blat : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se intareste spuma. Incorporam treptat galbenusurile si uleiul, iar la final adugam faina si esenta de vanilie.
Blatul il intindem peste merele coapte si dam din nou la cuptor pentru inca 15-20 minute.
Lasam tortul in cratita sa se raceasca, apoi il rasturnam invers pe un platou .
Decor : mixam spuma frisca lichida impreuna cu smantana pentru frisca, apoi adaugam 2 lg zahar .
Cu aceasta frisca imbracam tortul, fiecare dupa imaginatia lui.
Deasupra am presarat bombonele inimioare roz si mov.
Pofta buna !
ce bine arata suuuper!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereMmm, delicios!Este unul din torturile mele preferate!Pup!
RăspundețiȘtergereTare bine arata!!
RăspundețiȘtergere