Ingrediente :
550 g faina
250 g margarina
15 g drojdie proaspata
80 -100 ml lapte caldut
1/2 lgt zahar
1 lgt sare
Citeste mai mult ... >>>
Uns deasupra :
1 oua
seminte de chimen
Mod de preparare :
Pregatim maia : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si faina cat sa obtinem consistenta unei smantani. Lasam la dospit 15 minute.
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu margarina, la inceput framantand cu varfurile degetelor, apoi prin frecarea palmelor. Adaugam sare si maia-ua dospita. Framantam pana obtinem un aluat elastic (20 minute). Acest aluat il impartim in 7 bile. Cantarim aluatul tot, apoi impartim la 7 si vedem ce greutate trebuie sa aiba fiecare. Aluatul NU il mai lasam la dospit.
Cornuletele obtinute le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ele, deoarece vor creste putin. Le pensulam cu ou batut si presaram deasupra seminte de chimen. NU le lasam la crescut in tava, ci le dam direct la copt, timp de 20-25 minute. Cand s-au rumenit deasupra sunt coapte.
Dupa ce am scos cornuletele coapte din cuptor, abia apoi pregatim celelalte cornulete si dam tava la cuptor.
Aceasta reteta am primit-o de la soacra mea. Sunt cornulete simple, ieftine, dar numai bune de rontait. :)
Sper sa le incercati :)
Imi place reteta ,multam fain!:)
RăspundețiȘtergereImi place si mie cum suna! Au iesit tare faine! O seara placuta!!
RăspundețiȘtergere