marți, 15 martie 2011

Focaccia


Aluat :
500 g faina
300 ml apa calduta
7 g drojdie uscata
1 lgt zahar
1 lgt sare
35 ml ulei de masline

Pentru uns :
4 lg ulei masline
4 lg apa
rozmarin

Mod de preparare :
       Cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam drojdia si amestecam bine de tot.



       Adaugam uleiul de masline, sarea, zaharul si apa calduta treptat, amestecand.



        Framantam si daca aluatul este lipicios il lasam sa stea 15 minute apoi continuam sa framanatam; daca mai este necesar adaugam putina faina; trebuie sa obtinem un aluat elastic si moale.
       Intr-o tava cu dimensiunile 30*40 cm punem ulei de masline si asezam aluatul; il intoarcem de cateva ori de pe o parte pe alta ca sa se inveleasca in ulei si il lasam la dsopit pentru 1 ora.



       Dupa ce a crescut il intindem cu mainile in tava (nu tragem de aluat ci il aplatizam doar) si facem cu degetele gropite din loc in loc; stropim cu amestecul de apa si ulei pe deasupra si presaram rozmarin proaspat.


       Lasam la crescut aluatul pentru 30 de minute, apoi il dam la cuptor pana se rumeneste.




       Facem amestecul de ulei de masline cu apa deoarece gropitele vor ramane albe comparativ cu aluatul care se va rumeni; daca ungem doar cu ulei de masline si gropitele vor fi rumenite.


       Delicioasa :)
Sursa : Laura Adamache

2 comentarii:

  1. tare bine arata focaccia asta. o pun pe lista mea...fac de 2 ori pe saptamana paine deci trebuie sa intre si aceasta in retete de paini bifate :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere