miercuri, 2 martie 2011

Placinta cu dovleac




Ingrediente :
10 lg apa
10 lg ulei
1 lg otet
1 ou
1 plic praf de copt
faina cat cuprinde (pana ajunge la consistenta plastelinei)
250 g margarina
scortisoara
zahar pudra
gris
700 g dovleac ras

Mod de preparare :
Amestecam apa, uleiul, oul, praful de copt stins cu otetul si pe rand adaugam faina amestecand bine de tot.
intindem o foaie din acest aluat in strat subtire iar peste el ungem cu untul moale de la temperatura camerei.
Rulam aluatul si il lasam sa stea putin.



Intr-o cratita punem 1 lg unt si o punem pe foc apoi adaugam dovleacul ras si 4 lg zahar sau fiecare cat doreste de dulce pana se caleste putin.


Impartim rulada de aluat in 2 parti si intindem fiecare foaie cat tava in care doreste sa coaca placinta.Ungem tava cu ulei si o tapetam cu hartie pentru copt si intindem o foaie pe care presaram gris ( 2-3 lg ) si scortisoara apoi punem dovleacul calit si iarasi gris .


 Peste punem a doua foaie intinsa pe care o intepam cu furculita din loc in loc si o dam la cuptor pentru 25-35 minute.

Dupa ce s-a copt placinta o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si presaram pe ea zahar pudra printr-o sita de inox sau de plastic.

2 comentarii:

  1. A facut-o mama, de doua ori. Delicioasa!
    Iulia

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca v-a placut ! E o reteta veche de la mama mea :)

    RăspundețiȘtergere