vineri, 4 martie 2011

Pogacele cu cascaval




Ingrediente
500 g faina
200 ml lapte cadut
2 oua
100 g unt
25 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
sare
200 g cascaval
1 galbenus de ou
Mod de preparare

Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si lsam sa dospeasca .

Cernem faina intr-un bol si facem un cuib in care punem ouale, sarea, untul topit si maiaua; framantam pana obtinem un aluat elastic.

Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul obtinut in grosime de 0,5 cm si decupam cu o forma rotunda cu d=6 cm (45 buc mi-au iesit mie) .

In tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt asezam pogacelele, pe care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu foarte putin lapte, apoi presaram cascaval ras deasupra pe fiecare bucatica si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.



Eu am ras cascavalul pe razatoarea mare; cine doreste poate sa-l dea pe razatoarea mica; poate sunt mai interesante :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu