duminică, 27 martie 2011

Iahnie de fasole


Ingrediente :
400 g fasole
1/2 pastarnac
1 ceapa
200 ml bulion
3 lg ketchup de casa
4 lg pasta de rosii cu ardei
4 catei usturoi
2 foi de dafin
sare
piper
cimbru
marar
2 lg faina
3 lg ulei
Mod de preparare :
       Lasam fasolea in apa de seara pana dimineata ca sa se inmoaie.
       A doua zi aruncam apa si punem alta curata peste fasole si lasam oala pe foc pana da intr-un clocot, apoi aruncam apa si punem alta curata; repetam inca o data .
       Punem apa curata peste fasole si sare si lasam sa fiarba la foc mic pana se fierbe fasolea aproape bine, apoi adaugam o ceapa mare intreaga si jumatatea de pastarnac si lasam sa fiarba aceste legume; cine doreste poate pune si un morcov.Dupa ce au fiert toate legumele, stingem focul si ne ocupam de sosul de rosii.


      Intr-o tigaie punem uleiul si faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.


       Apoi adaugam bulionul treptat, amestecand ca sa nu se faca cocoloase in tigaia pe foc mic



       Dupa ce s-a incorporat bulionul,  adaugam ketchup-ul si pasta de rosii cu ardei ( facute in casa de mama ).



       Adaugam cimbru, marar-ul, daca mai este neceasa sare, piper si 2 foi de dafin.


       Amestecam bine si stingem focul .
       Daca avem prea multa apa la fasolea o aruncam , aruncam si ceapa fiarta si pastarnacul ( cine doreste poate sa le lase in fasole ).
      Amestecul obtinut in tigaie il rasturnam peste fasolea fiarta si adaugam la final usturoiul dat prin presa de usturoi.




       Pofta buna! :)

2 comentarii:

  1. Buna,buna,,,cu salata de varza murata si boia,,,yamiiiiii!!pup si duminica frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere