miercuri, 30 ianuarie 2013

Rulada cu sunca



Rulada :
50 g unt
100 g faina
300 ml lapte
4 oua

Citeste mai mult ... >>>

Umplutura :
150 g sunca
2 lg smantana
50 g unt
sare
piper

Mod de preparare :
       Rulada : punem intr-o craticioara untul, pe foc mic, pana se topeste. Stingem cu faina si amestecam, apoi treptat adaugam laptele rece, amestecand bine de fiecare data .
       Luam de pe foc si adaugam cate un galbenus, omogenizand bine de fiecare data. La final incorporam albusurile batute spuma. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus.





       Compozitia o rasturnam intr-o forma dreptunghiulara ( 23*35cm), tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 12-15 minute, la foc mic.



       Umplutura : sunca o taiem cubulete mici, iar peste ea adaugam celelalte ingrediente (untul moale la temperatura camerei) . Omogenizam si intindem peste rulada scoasa din cuptor si racorita putin. Rulam cu grija si o lasam sa se raceasca putin.
       Este o rulada cu care se lucreaza foarte usor : nu se rupe !  ;)
     


       Taiem si servim rulada atat calduta cat si rece. Este foarte buna in ambele variante .







       Reteta am gasit-o intr-o carticica veche " Bucataria din Transilvania " scrisa de Lucretia Oprean (1976).
Rulada este foarte usor de facut si nu necesita foarte mult timp. :)
       Pofta buna !

3 comentarii: