luni, 14 februarie 2011

Tort Dobos


Blat:
10 oua,
400 g zahar,
300 g faina.
Crema:
250 g unt,
50 g zahar pudra,
5 oua,
250 g zahar,
3 lg cacao.
Glazura:
150 g zahar,
50 g unt,
1/2 lgt otet.
Ptr. blat: Mixam albusurile cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, si la urma cu o lingura incorporam faina, amestecand de jos in sus;se coc 12 foi.

Ptr. crema: Mixam ouale cu zaharul si cacao si punem pe aburi, amestecand pana se ingroasa ;untul il mixam cu zaharul pudra si il amestecam cu compozitia de mai sus.

Ptr. glazura: caramelizam zaharul,apoi adaugam untul si amestecam bine de tot pana se topeste untul;la urma punem otetul pentru stralucire.

Asamblare: punem crema pe 11 foi; pe cea de a 12-a foaie punem glazura repede , o intindem uniform ,iar apoi cu un cutit ud portionam cum dorim,apoi asamblam puzzel-ul deasupra pe tort.



2 comentarii: