marți, 29 ianuarie 2013

Malai cu branza


Blat :
4 oua
6 lg zahar
2 lg cacao
10 lg apa rece
4 lg faina
Citeste mai mult ... >>>

Crema :
500 g branza de vaci
5 lg zahar
200 g unt 
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
2 galbenusuri de ou
50 g stafide

Glazura :
2 albusuri
2 lg zahar

Decor :
ciocolata rasa

Mod de preparare :
       Blat : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu zaharul, pana se albesc, adaugam apoi pudra de cacao, cele 10 linguri de apa rece, pe rand, mixand bine dupa fiecare, iar la final faina.




       Separat mixam spuma albusurile si le adaugam peste compozitia de cacao. Omogenizam cu ajutorul unei linguri din lemn, cu miscari circulare, de jos in sus, de cateva ori . Blatul il turnam in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor pentru 15 minute (pana cand este aproape copt ).



          Crema : mixam branza de vaci cu zaharul, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat), cele 2 galbenusuri, iar la final stafidele (eu nu le-am pus in crema) .Crema o intindem peste blatul scos din cuptor si dam din nou la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu .





       Glazura : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste si bezeau se intareste. O intindem peste crema scoasa din cuptor si dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute, la foc mediu.



       Decor : imediat cum am scos prajitura din cuptor, radem ciocolata deasupra (eu am presarat bombonele de ciocolata de 2 feluri). Lasam prajitura sa se raceasca, apoi putem taia si servi.
       

       Reteta o am din caietul vechi cu retete al mamei mele :) 

8 comentarii:

  1. Tot cautam malaiul in reteta :))))
    Imi place reteta, dar tot nu inteleg de ce se numeste asa :P
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Idem Delicious ... =)) , chiar asa , de ce i-ai dat acest nume ,Mirela ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Reteta este din caietul vechi al mamei mele si "malai" se spune la blat in Campia Banatului. Adevarul este ca m-am gandit sa-i spun altfel, dar pana la urma am renuntat si am pastrat denumirea originala :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelenta prajitura. Si eu m-am intrebat de ce i-ai dat acest nume.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata!!! Retetele din caietele mamei/bunicii sunt cele mai bune!!!

    RăspundețiȘtergere