Ingrediente aluat :
500 g faina
250 ml apa calduta
25 g drojdie proaspata
4 lg zahar
2 lg margarina
1 lg ulei
1 lgt sare
Umplutura :
100 g marmelada
6 lg nuci macinate
Uns deasupra :
4 lg miere
Mod de pregatire :
Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si 50 ml apa calduta; lasam la dospit cam 10-15 min.
Facem un sirop din 200 ml apa calduta cu 3 lg zahar.
Punem faina intr-un vas, sarea, uleiul, margarina topita, maia-ua si siropul treptat, framantand pana la omogenizare. Lasam la dospit aluatul obtinut pentru 30 de minute, la loc cald.
Framantam din nou, punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.
Impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi; fiecare foaie o impartim in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem 1/2 lgt umplutura (amestecam ingredientele) si rulam spre varful triunghiului.
Asezam cornurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt; lasam sa mai stea 15 minute, apoi le ungem cu mierea topita (sau cu un sirop din 1 lg zahar si 40 ml apa) si racita si dam la cuptor pana se rumenesc.
Se servesc simple sau stropite cu zahar pudra .Eu le-am uns cu miere dupa ce s-au rumenit in cuptor.
Foarte pufoase si delicioase.