marți, 8 octombrie 2013

Roua diminetii

Bile cocos :
200 g branza de vaci grasa
4 lg zahar
1 galbenus
5-6 lg cocos

Citeste mai mult ... >>>

Blat :
200 g unt moale
150 g zahar
3 oua
1 albus
250 g smantana
260 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao
3 lg lapte

Crema :
150 g zahar
3 lg faina
500 ml lapte
3 galbenusuri
1 plic zahar vanilat bourbon

Decor :
50 g ciocolata neagra

Mod de preparare :
       Bile cocos : amestecam toate ingredientele, facem bile , le asezam pe o farfurie, apoi le dam la congelator pentru 1 ora.



       Blat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, intr-un castron, apoi adaugam ouale pe rand, albusul, mixand dupa fiecare, smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt.





       Jumatate din compozitia obtinuta o intindem intr-o forma (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt. in restul de compozitie ramasa adaugam pudra de cacao si laptele. Omogenizam si intindem cu grija peste blatul din tava. Deasupra asezam bilele de cocos scoase din congelator. dam la cuptor pentru circa 30 minute. facem testul cu scobitoarea.


     
      Crema : intr-o craticioara amestecam zaharul, zaharul vanilat bourbon si faina, adaugam apoi laptele rece treptat, punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam craticioara de pe foc si adaugam cate un galbenus pe rand, amestecand bine. Lasam crema sa se raceasca , circa 15 minute, apoi o intindem peste prajitura. Deasupra radem ciocolata neagra.


     


Lasam prajitura la rece pentru minim 3 ore, taiem si servim.





       Pofta buna si spor la incercat reteta ! :)




Sursele mele : https://www.facebook.com/cristina.rusu.77?fref=ts

                      http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/ranna-rosa/




7 comentarii: