luni, 31 decembrie 2012

Tort Buturuga ( Trunchi de copac sau Buche de Noel )



LA MULTI ANI 2013 !!!

Rulada :
4 oua
150 g zahar pudra
95 g faina
50 g cacao
1 praf de sare

Briose de vanilie






Ingrediente :
200 g unt
4 oua
300 g zahar
400 g faina
1 plic praf de copt
2 lg esenta de vanilie (sau 1 baton vanilie)
250 ml lapte

sâmbătă, 22 decembrie 2012

vineri, 21 decembrie 2012

joi, 20 decembrie 2012

Biscuiti cu nuci


Ingrediente :
200 g zahar pudra
un praf de sare
2 oua
250 g faina
50 ml cafea espresso (neindulcita)
100 g nuci taiate
1 lgt praf de copt
1 lgt otet

miercuri, 19 decembrie 2012

Saratele cu telemea






Ingrediente :
250 g faina
250 g margarina
250 g telemea (de oaie sau de vaca)

Uns deasupra :
1 galbenus
seminte de susan
chimen
mac

marți, 18 decembrie 2012

Banana bread





Ingrediente :
100 g unt
80 g zahar pudra
2 oua
4 banane
1 lg esenta de vanilie
85 ml lape
2 lgt zeama de lamaie
300 g faina
1/4 lgt rasa de sare
1 lgt bicarbonat de sodiu
bucatele de ciocolata (1-2 linguri)
50-100 g nuci macinate (optional)

vineri, 14 decembrie 2012

Placinta cu mere si nuci prajite




                                                      Placinta de Post !

Aluat :
500 g faina
150 ml apa calduta
25 g drojdie proaspata
2/3 cana zahar
1 lgt rasa de sare
70 ml ulei

miercuri, 12 decembrie 2012

Cozonac cu nuca




Aluat :
500 g faina
un praf de sare
7 g drojdie uscata (1 plic)
180 ml lapte
100 g zahar
100 g unt 
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
3 galbenusuri
1 ou

luni, 10 decembrie 2012

Biscuiti sah




Ingrediente :
150 g unt
80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
un praf sare
200 g faina
1 lg cacao
1 albus de ou

duminică, 9 decembrie 2012

vineri, 7 decembrie 2012

Briose cu ciocolata


Ingrediente :
50 g ciocolata cu lapte
80 g zahar pudra
25 g unt
125 ml lapte
esenta de vanilie
1 ou
150 g faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
75 g ciocolata alba

miercuri, 21 noiembrie 2012

Chec aperitiv mozaic




Ingrediente :
5 oua
180 ml smantana pentru gatit
250 g faina
1 lgt praf de copt
200 g sunca
200 g cascaval
1 ardei kapia rosu
5-6 buc. masline negre
50-100 ml lapte
sare
piper
condimente

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Rum Baba (de post)





Aluat :
300 g faina
25 g drojdie proaspata
165 ml apa minerala carbogazoasa
45 ml ulei
1 lg zeama de lamaie
1 lg esenta de vanilie
50 g zahar
un praf de sare
coaja rasa de la 1 lamaie

marți, 13 noiembrie 2012

Prajitura kinder pingui






Blat :
10 oua
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
5 lg gris
5 lg faina
5 lg cacao
5 lg miere
15 g praf de copt (1,5 plicuri)
un praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

vineri, 2 noiembrie 2012

Prajitura Tiramisu





Ingrediente :
3 oua
220 g zahar pudra
500 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
1 plic gelatina granulata
esenta de vanilie
50 ml lichior de cafea
500 ml cafea indulcita

marți, 30 octombrie 2012

Fiadone




Ingrediente :
500 g branza de capra
coaja rasa de la 1 lamaie
un praf de sare
6 oua
200 g zahar
esenta de vanilie (optional)

vineri, 26 octombrie 2012

joi, 25 octombrie 2012

Tarta Tatin




Despre aceasta reteta : 

     "  La inceputul sec. al XX-lea surorile Tatin aveau un hotel si un restaurant in Lamotte-Beuvron. Intr-o zi aglomerata, una dintre surori a realizat in ultima clipa ca nu aveau desert. In graba a decis sa faca o placinta cu mere. A acoperit repede o tava unsa cu zahar si mere si le-a copt. Dandu-si seama ca uitase aluatul, a acoperit merele cu aluat de placinte ! Inainte de a o servi a intors placinta pe o farfurie de desert pentru a servi clientul. Sclipire de geniu ! Merele aveau un gust unic. 
       Revenit dupa o sedere in Sologne, un bucatar de la Maxim's a inclus in meniu tarta pe care domnisoara Tatin o crease. Recunoasterea internationala a primit-o din partea lui Curnovsky, un degustator rafinat. "       (1.000 de retete - Deserturi)





sâmbătă, 20 octombrie 2012

marți, 16 octombrie 2012

Placinta cu mere 2






Ingrediente :
500 g faina
150 g untura
2 lg zahar
1 plic drojdie uscata
coaja rasa de lamaie
1/2 lgt sare
3 galbenusuri
100 ml lapte caldut

joi, 11 octombrie 2012

Tort cu ananas






Blat : 
6 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
100 g amidon alimentar
4 lg cacao
2 lgt praf de copt

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Panna cotta cu ciocolata si cafea





Ingrediente :
200 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
3 lg zahar
2 plicuri gelatina granule (20 g)
200 g ciocolata neagra
200 ml espresso indulcit

miercuri, 3 octombrie 2012

Prajitura cu iaurt si frisca




Ingrediente :
250 g piscoturi
150 g almette cu smantana
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
500 g iaurt cu piersici
2 plicuri gelatina granule
700 g compot piersici

duminică, 30 septembrie 2012

vineri, 28 septembrie 2012

Placinta cu iaurt






Ingrediente :
400 g foi de placinta
8 oua
900 g iaurt gras
380 g zahar
3 lg gris
150 g unt topit
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
100 ml rom
100 g stafide aurii
2-3 lg zahar pudra

vineri, 7 septembrie 2012

Prajitura cu prune si cocos





Aluat :
12,5 g drojdie proaspata (jumatate cub drojdie pakmaya de 25 g)
40 g zahar
1 ou
1 galbenus
125 ml lapte caldut
250 g faina
un praf de sare
35 g unt topit

marți, 4 septembrie 2012

luni, 27 august 2012

duminică, 19 august 2012

Tort Joffre






Ingrediente :
250 g unt moale
6 oua
250 g zahar pudra
50 g cacao
100 g zahar
5 lg apa
2 lg faina
1/2 plic praf de copt

miercuri, 1 august 2012

luni, 30 iulie 2012

Panna Cotta cu Amarulla






Ingrediente :
300 ml smantana pentru frisca
200 ml lapte
15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate )
50 g zahar pudra
100 ml lichior Amarulla
esenta de vanilie

sâmbătă, 28 iulie 2012

duminică, 15 iulie 2012

Prajitura cu caise






Ingrediente :
5 oua
300 g zahar
3 lg zahar
8 lg ulei
10 lg apa fiarta
300 g faina
1/2 lgt bicarbonat (sau 1/2 plic praf de copt)
500 g caise proaspete

marți, 10 iulie 2012

Inghetata de banane






Ingrediente :
4 banane mari coapte
4 linguri zeama de lamaie
4 lg zahar pudra
400 ml frisca lichida ( sau smantana pentru frisca )