marți, 29 noiembrie 2011
Piept de pui cu fulgi de porumb
Ingrediente :
1 piept de pui cu os
1 lg smantana
1 lg ulei
1 lgt mustar
3 catei usturoi
sare
piper
boia dulce sau iute
200 g fulgi de porumb
2 lg usturoi granulat
1 ou
5 lg faina
100 ml lapte
sare
piper
300 ml ulei pentru prajit
Etichete:
fulgi de porumb,
mustar,
ou,
Piept de pui cu fulgi de porumb,
piper
luni, 14 noiembrie 2011
Prajitura cu foaie de dobos
Blat :
6 oua
120 g zahar
65 g faina
70 g nuci macinate
1/2 lg cacao
1/2 plic praf de copt
Crema :
300 g unt
4 oua
100 ml lapte
10 lg zahar
1 lgt faina
1 lg cacao
1 cana nuci macinate
1/2 cana nuci prajite si taiate
Foaie dobos :
2 oua
2 lg zahar
3 lg faina
Glazura de ciocolata :
150 g ciocolata
4 lg lapte
2 lg unt
fulgi de ciocolata alba
Etichete:
cacao,
frisca,
nuci prajite,
Prajitura cu foaie de dobos,
unt
vineri, 11 noiembrie 2011
Tarta cu ton si mozzarella
Ingrediente :
800 g aluat de foietaj
3 conserve de ton bucati
sare
piper
busuioc uscat (proaspat)
1 ou
250 g mozzarella
0,5 kg rosii cherry
Etichete:
busuioc,
piper,
rosii cherry,
Tarta cu ton si mozzarella,
ton
miercuri, 9 noiembrie 2011
Prajitura cu nuci si ciocolata
Reteta aceasta am primit-o de la tusa Cheta , pe care o pup cu mult drag !
2 Foi :
4 albusuri
175 g zahar
2 lg faina
1,5 lg cacao
1 lgt praf de copt
100 g nuci prajite si taiate
100 g alune nesarate, prajite si taiate
Crema :
4 galbenusuri
1 ou
150 g zahar
1,5 lg lapte
1,5 lg cacao
100 g unt
Glazura :
100 g Finetti
Etichete:
cacao,
nuci prajite,
Prajitura cu nuci si ciocolata,
unt
duminică, 6 noiembrie 2011
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie
Cu acest tort particip la concursul "Castiga 300 RON cu desertul tau !!" gazduit de Laura Adamache.
Aluat fraged :
200 g faina
1 lgt praf de copt
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
125 g unt
un vf cutit de sare
2xRulada :
3 oua
un varf cutit de sare
5 lg apa fierbinte
1 plic zahar vanilat
100 g zahar
50 g faina
1 lgt praf de copt
250 g gem de capsuni
Crema de vanilie :
450 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
80 g zahar
1 pastaie de vanilie
100 ml frisca lichida
200 g mascarpone
2 plicuri gelatina granule
gem de piersici
Decor :
100 ml frisca
decoratiuni pentru tort bilute de ciocolata
cirese confiate
joi, 3 noiembrie 2011
Tarta aperitiv cu sunca si ardei
Ingrediente :
250 g faina
1 plic drojdie uscata
sare, piper
1 ou
1 ardei rosu
125 g unt topit
100 g cascaval
200 g sunca Praga sau jambon etc...
250 ml smantana
Etichete:
cascaval,
drojdie uscata,
Tarta aperitiv cu sunca si ardei
miercuri, 2 noiembrie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)