marți, 28 februarie 2012

Tocanita de pui cu galuste






Ingrediente :
1 piept de pui
3 lg ulei
1 ceapa
1 lg boia dulce
1 frunza dafin
1/2 lgt nucsoara macinata ( optional )
sare
piper
1 lg faina
apa

Galuste :
1 ou
2-3 lg faina

Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare :
       Curatam ceapa si o taiem marunt. O calim putin in ulei, apoi adaugam pipetul de pui, spalat si taiat bucatele, boia-ua, sarea, piperul si frunza de dafin.


       Acoperim cu apa rece si punem sa fiarba 20 de minute.


       Galuste : amestecam oul cu faina . Lingurita o introducem in apa firebinte de la tocanita, apoi luam cu ea galuste si le punem in craticioara. Lasam inca 5 minute pe foc , pana se umfla putin galustele. Ele nu trebuie sa fie foarte mari.


       Intr-un castronel facem un sos din 1 lingura faina cu putina apa rece. omogenizam bine si turnam peste tocanita . Mai lasam 1 minut pe foc.


      Pofta buna !




4 comentarii:

  1. Este pe placul copilei mele tocanita aceasta.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne place si noua tare mult!! Am facut si eu , urmeaza sa postez , doar in stil unguresc cu bacon! Arata tare bine! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare buna tocanita ta! imi plac mult tocanitele! te pup

    RăspundețiȘtergere