vineri, 3 februarie 2012

Placinta svabeasca




Aluat :
400 g faina
30 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
1 ou
250 ml lapte caldut
60 g unt topit
1 lgt rasa de sare

Garnitura :
6 lg ulei masline
400 g bacon (sau sunculita taraneasca, kaiser etc...)
2 lg seminte chimen

Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare :

        Pentru aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte cat sa o inmoaie si putina faina; lasam sa dospeasca cam 5-10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam untul topit, oul, sarea, maia-ua si laptele treptat.






       Framantam pana aluatul se dezlipeste de pe maini.


       Lasam la crescut 30 de minute.Eu am uns aluatul cu putin ulei, ca sa nu se usuce.


       Aluatul crescut il intindem cu mainile intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Peste aluatul intins in tava stropim cu ulei de masline, intepam cu furculita din loc in loc, presaram semintele de chimen si bacon-ul felii(eu am avut doar costita extra si doar 200 g...) .Dam la cuptor pentru circa 30 de minute. Eu am lasat mai mult placinta la copt si am prajit costita , dar a fost excelent la gust si asa prajit  :P







      Cu prima ocazie, refac placinta si pozele :D 
       Am revenit cu poze noi  !


 


    
 Pufoasa , pufoasa si iarasi pufoasa !!

7 comentarii: