Ingrediente :
3 oua
un praf de sare
250 g zahar
250 ml ulei
1 lamaie
1/2 lgt bicarbonat
400 g faina
marmelada de caise sau capsuni
Glazura :
6 lg zahar
3 lg apa
2 lg cacao
50 g unt
1 lg rom
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare si zaharul , apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, zeama de la lamaie si coaja rasa , iar la sfarsit faina amestecata cu bicarbonatul (sau stingem bicarbonatul cu putin otet ).
Cu ajutorul unei lingurite, punem din compozitie, intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt.
Dam tava la cuptor pentri 7 minute; trebuie avuta multa atentie, pentru ca se ard foarte repede.
Dupa ce s-au racit prajiturele, ungem cu marmelada 2 cate 2 .
Glazura : zaharul cu apa le fierbem pe foc pana ce siropul devine transparent, apoi adaugam cacaoua, untul si rom-ul; omogenizam si strecuram printr-o sita de inox glazura, pentru a nu avea cocoloase de cacao.
Glazura o intindem desupra prajiturelelor.
Aceste Prajiturele cu ulei sunt excelente cateva zile, chiar si o saptamana. Cu cat stau mai mult, cu atat devin mai moi si pufoase. Sunt deliciul copilasilor, dar si al oamenilor mari :)
Sunt tare frumoase! si de bune nici o indoiala...pupici
RăspundețiȘtergereFoarte bune ! :) Incearca-le cu incredere !
RăspundețiȘtergere