vineri, 24 februarie 2012

Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos






Bilute de branza :
250 g branza de vaci
50 g cocos
50 g zahar
2 galbenusuri
3 lg amidon

Blat :
4 oua
un praf de sare
60 g zahar
50 g ciocolata topita
2 lg faina
2 lg amidon
3 lg cacao
1/2 plic praf de copt
esenta de vanilie

Glazura ciocolata :
120 ml lapte
50 g zahar
25 g unt
100 g ciocolata

Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare :
       Bilute de branza : amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=25 cm) .





       Blat : mixam ouale cu praful de sare si zaharul si zaharul vanilat, cam 15 minute (pana se topeste zaharul). adaugam ciocolata topita, si faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacao. la sfarsit adaugam esenta de vanilie.



       Blatul il turnam peste bilutele de branza din forma de tort.


       Dam la cuptor pentru 25-30 de minute.


       Glazura : laptele si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc si lasam pana se omogenizeaza, adaugam untul, iar la sfarsit ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana se omogenizeaza bine compozitia.





       Lasam sa se raceasca, apoi scoatem marginile formei si putem taia prajitura. este delicioasa ! :)



       Sursa mea : Natalia .

6 comentarii: