duminică, 12 februarie 2012

Tarta cu praz







Aluat : 
300 g faina
200 g unt
1 ou
un praf sare

Umplutura :
3-4 fire praz (aprox.1 kg)
100 g bacon
1 legatura ceapa verde
2 lg unt
3 oua
250 ml smantana
150 telemea sau cascaval
sare
piper

Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare : 
       Pentru aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si untul moale la temperatura camerei. Adaugam apoi oul si framantam un aluat pe care il intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie pentru copt.







       Intepam din loc in loc cu ajutorul unei furculite si dam la cuptor pentru 15 minute. Cuptorul trebuie sa fie preancalzit. Dupa ce scoatem aluatul de la cuptor, punem umplutura peste .
       Pentru umplutura : taiem prazul pe jumatate , in lungime, apoi feliute. Bacon il taiem bucatele mici, ceapa o taiem rondele.
     




       Topim cele 2 linguri de unt si in el calim prazul. adaugam baconul si lasam pe foc pana se inmoaie prazul, amestecand mereu. (eu l-am lasat pe foc mic cam 15 minute ).







       Luam de pe foc si adaugam sarea si piperul. Lasam compozitia sa se raceasca.





       Intr-un castronel, mixam ouale cu smantana, adaugam ceapa verde taiata rondele, si omogenizam compozitia. Turnam umplutura in aluatul de tarta. Deasupra radem telemea sau cascaval si dam la cuptor pana se rumeneste. (cam 1 ora).





      
       Dupa ce scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste .



3 comentarii: