sâmbătă, 18 februarie 2012
Cinnamon rolls
Aluat :
500 g faina
20 g drojdie proaspata
60 g zahar
1 lgt miere
60 unt topit si racit
250 ml lapte caldut
1 ou
1 lgt esenta de vanilie
un praf de sare
Umplutura :
150 unt moale
100 g zahar
1 lgt scortisoara
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare :
Aluat :
Pregatim maia-ua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si lasam la dospit 1 ora.
Dupa 1 ora de dospit, aluatul s-a dublat .
Pentru umplutura : amestecam ingredientele.
Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului si pe el intindem umplutura.
Rulam aluatul pe lungime si apoik, cu ajutorul unui fir de ata taiem rolurile astfel : trecem firul de ata sub rol, cam la 2 cm , apoi tragem in sens opus firele,ca si cum am face un nod.
Asezam roluril intr-o tava unsa cu putin ulei si hartie pentru copt si le lasam mai 20 de minute .
Dupa 20 de minute :
Dam la cuptorul preaincalzit pentru 15 minute sau pana cand vedeti ca se rumenesc putin .
Cinnamon rolls sunt excelente atat calde cat si reci. leputeti servi langa o ceasca de cafea, sau cappucino, ciocolata calda sau ceai. Super pufoase.
Sursa mea : Laura Adamache .
Etichete:
Cinnamon rolls,
drojdie proaspata,
lapte,
miere,
unt
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte bune! Le-am facut si saptamana aceasta.
RăspundețiȘtergeresunt super frumusele!
RăspundețiȘtergereMirela le simt de aici aroma de scortisoara! super yumy
RăspundețiȘtergereMmm, tare delicioase!!!Parca le simt aroma!Pupici!
RăspundețiȘtergereLe ador..ti-au iesit super !!
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor ! :)
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere