luni, 14 februarie 2011

Branzoaice




Aluat :
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata (sau 2 plicuri drojdie uscata Dr.Oetker)
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt topit si racit
  • 5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml apa calduta
 Umplutura :
  • 1/2 kg branza de vaci,
  • 2 oua,
  • zahar dupa gust,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie
       Ptr. aluat : se amesteca ingredientele; framantam aluatul ce s-a format (daca este nevoie mai adaugam putina apa calduta) pana se desprinde de pe peretii vasului ( cam 10 minute ), apoi lasam la crescut 40 minute .





       Dupa ce a dospit aluatul, il impartim in 2 si intindem pe masa cu faina fiecare parte in grosime de 1 cm, apoi punem umplutura si formam pachetele sau o impletitura astfel: o parte dreptunghiulara de alut il crestam de ambele parti - pe lungime -  punem in mijloc umplutura si incepe sa impletim ,trecand dintr-o parte in cealalta marginile crestate; la final se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata  cu hartie de copt.





       Le lasam sa mai stea 10 minute in tava, apoi le ungem cu un amestec format din galbenus de ou cu putin lapte si dam tava la cuptor.


 
       Ptr. umplutura : se amesteca toate ingredientele.


         Branzoaicele se servesc pudrate cu zahar sau simple.
         Pofta buna pentru ca sunt absolut delicioase ! :P






      Sursa mea : Amalia .

4 comentarii:

  1. astea's poale'n brau cu siguranta:)

    RăspundețiȘtergere
  2. In cate bucati se divide aluatul daca formam pliculete ca in primele fotografii ? porcariile alea de caractere care trebuie introduse pt a posta un comentariu aici sunt inervante .....prea incalcite , timp pierdut .............

    RăspundețiȘtergere
  3. Promit sa trec data viitoare cate bucati mi-au iesit... Am facut 2 suluri de aluat, apoi am taiat bucati mai mici si le-am intins cu sucitorul, am pus umplutura si am facut pliculete sau am petrecut marginile .

    RăspundețiȘtergere