joi, 10 februarie 2011

Prajitura Cocomac



Blat :

8 albusuri,
200 g zahar,
2 lg faina,
1 plic praf de copt,
50 g mac,
150 g nuca cocos

Foaie dobos :
2 oua,
4 lg zahar,
2 lg apa,
4 lg faina

Crema :
8 galbenusuri,
300 g zahar,
2 lg ness,
150 ml lapte,
300 g unt

Glazura :

ciocolata rasa

Mod de preparare:

Ptr.blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata

Ptr.foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt

Ptr.crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma

Asamblare : blat - 1/2 crema - foaie dobos- 1/2 crema - cioco rasa

11 comentarii:

  1. A fost super buna. Mai asteptam in labolatorul de teste si alte mostre :)

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi otto ; in curand mai multe retete :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut, pt concursul bucataras "Reteta anului 2010", reteta trebuie sa fie postata in2010 pe blog

    RăspundețiȘtergere
  4. am incercat-o si eu si este o prajitura deosebita,dar crema nu sa ingrosat asa cum ar fii trebuit. Din ce cauza....???

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna prajitura !

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna !Imi spui ,te rog,cu ce pot completa nuca de cocos ,ca nu am decat 40 de grame si mi-ar trebui150g,magazin in appropiere nu am.Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ai cu ce inlocui. Daca pui nuca sau migdale iti schimba gustul... La o reteta trebuie respectate ingredientele pentru a iesi bine... Eventual incearca sa pui faina mai multa, cine stie...

    RăspundețiȘtergere
  8. Azi am avut o intrunire in familie si laudele le meriti din plin cu trei dintre prajiturile tale : cocomac,primarita si fulg de nea....... Multumim pentru inspiratie si retetele delicioase.....

    RăspundețiȘtergere
  9. E o prajitura foarte buna, o fac destul de des, doar ca de fiecare data am o problema cu crema...se branzeste spre final cand o amestec cu untul. Am lasat-o chiar si o ora pe aburi...am folosit cand unt cand margarina...ce sa mai fac? crema de galbenusuri o racesc de fiecare data foarte bine inainte sa o frec cu untul si observ ca se separa pe fund partea mai apoasa, o amestec bine cu lingura si isi revine...e ok sa se separe asa? oare daca o pun pe foc nu pe abur se prinde de oala? nu stiu ce sa mai incerc sa nu mi se mai taie crema. astept orice sugestie din partea ta, mersi.

    RăspundețiȘtergere