joi, 24 martie 2011

Cornulete fragede


Ingrediente :
550 g faina
200 ml ulei
100 ml apa calduta
un praf de sare
1 lg zahar
1 plic (7 g) drojdie uscata
50-80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
magiun de prune



Mod de pregatire :
       Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apoi apa, uleiul si framantam un aluat potrivit. Lasam sa creasca cam 20-30 minute;




        Formam 2 bile din aluat si intindem 2 foi; fiecare foaie o taiem in 8 triunghiuri si punem magiun de prune la baza fiecarui triunghi.


       Rulam fiecare triunghi de la baza spre varf si le asezam intr-o tava neunsa (deoarece aluatul este suficient de gras).
   
        Le dam la cuptor pana se rumenesc (eu am le-am lasat 40 de minute).


       Cornuletele fierbinti le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie .


        Mi-au iesit 16 bucati, dar cred ca mai bine este sa impartim aluatul in 3 bile, sa intindem 3 foi si fiecare foaie sa o taiem in 8 triunghiuri; obtinem cornulete mai micute, mai multe (24 bucati) si mai dragute :P


 Pofta buna ! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu