marți, 22 martie 2011

Cozonac cu nuca de post


Aluat : 
500 g faina
25 g drojdie proaspata
4 lg ulei
4 lg rom
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1/2 postocala
150 g zahar
un varf cutit de sare
250 ml apa calduta

Citeste mai mult ... >>>


Umplutura: 
150 g nuca macinata
2 lg cacao
2 lg rom
100 g zahar
1 plic zahar vanilat

Uns deasupra : 
50 ml apa
4 lg ulei
3 lg zahar

Ptr.aluat :

         Facem maia-ua: amestecam drojdia cu 2 lgt zahar pana se lichefiaza apoia adaugam putin apa calduta si lasam la dospit pentru 10-15 minute.

         Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib in ea si adaugam maia-ua crescuta, uleiul, sarea, rom-ul, coaja rasa de portocala si apa calduta (in care am topit zaharul si zaharul vanilat ) treptat. Framantam bine pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, apoi il lasam la dospit pentru o ora.



        Dupa ce a crescut il intindem pe masa cu faina si punem umplutura deasupra.



 Rulam si asezam intr-o tava de cozonac unsa cu ulei .




Mai lasam la crescut pentru inca 30 de minute, dupa care il ungem cu sirop si dam la cuptor pana se rumeneste.



 Ptr. umplutura :

         Amestecam ingredientele toate. Cine doreste poate sa puna si stafide.


Ptr.sirop :

        Amestecam apa cu zaharul si uleiul.


Foarte bun :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu