Ingrediente :
300 g faina
150 g nuci macinate
250 g margarina
esenta de vanilie
1 lg rom
100 g zahar pudra
zahar pudra cu aroma de vanilie (ptr tavalit)
Mod de pregatire :
Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi adaugam nucile, rom-ul si faina treptata.
Framantam cu mana pana obtinem un aluatul .Formam o bagheta pe care o taiem in bucatele mici; fiecare bucatica mica o rulam si o taiem in 4; aceste baghete le curbam spre interior, obtinand o potcoava .
Potcoavele le asezam in tava si le dam la cuptor cam 15 minute; aveti grija sa nu se arda, deci va uitati din cand in cand la ele :)
Dupa ce s-au mai racorit putin le tavalim prin zahar pudra.
Le putem servi langa o cana cu lapte sau ceai.
Sursa : laura sava
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu